Wandelen met Verlaat Verdriet

Wandelen met Verlaat Verdriet is voor iedereen die op vroege leeftijd (onder 21 jaar) een of beide ouders heeft verloren en graag wandelt.

Vaak wordt onderschat hoeveel impact het verlies van een ouder nog kan hebben tijdens je volwassen leven. Op het moment van verlies gaat het leven vaak ‘gewoon’ door. Er is weliswaar iets veranderd, maar ergens diep van binnen voel je en weet je; ‘ik sla me er wel doorheen’. Je ontwikkelt overlevingsstrategieën die ervoor zorgen dat je je er inderdaad doorheen slaat. Op dat moment zeer effectief. Het is behoud van jezelf. Maar ten koste van wat?

Vaak pas jaren later en meestal naar aanleiding van een gebeurtenis zoals bijvoorbeeld problemen op je werk, relatieproblemen, het krijgen van een kind of depressie, gaan mensen zich serieus afvragen óf en wat het vroeg overlijden van vader/ moeder te maken heeft met het zich niet goed voelen nu.

Overlevingsstrategieën die vroeger goed werkten worden nu vaak als een last ervaren. Zoals: je aanpassen, flink zijn, jezelf wegcijferen of juist erg je best doen. Je voelt dat het niet meer klopt om ze te hanteren. Maar je doet het al zo lang. Het is een gewoonte geworden. Het voelt zelfs als een verweven deel van je. Het is lastig om je ervan te ont-wikkelen.

Wandelend door Heumensoord wil ik je helpen inzicht te krijgen hoe jouw verdriet dat over vroeger gaat nu nog steeds van invloed op je is. We kijken samen naar jouw verhaal.
Het vertellen van jouw verhaal kan vaak al helend werken en inzicht geven.
Mijn rol hierin is om jou te horen en te zien. En jou te leren jezelf te horen en te zien.
Want dat is vaak wat je gemist hebt.

Je gaat inzicht krijgen op vragen als:

  • Welke impact heeft het overlijden van mijn vader/moeder op mij gehad?
  • Waar heb ik nu precies last van?
  • Wat zou ik willen veranderen en hoe?
  • Heb ik inzicht in mijn overlevingsstrategieën en hoe kan ik mezelf hiervan losmaken?

Met als uiteindelijke doel om je beter te kunnen verbinden met jezelf en anderen.

Neem vrijblijvend contact met me op als je vragen hebt. Je ziet daar ook de tarieven en je kunt je daar aanmelden.

Ook op de website van Titia Liese www.verlaatverdriet.nu vind je veel info.