Inzichtswandeling

Zijn wie je bent
Het is zo fijn als je het gevoel hebt dat je gezien wordt door jezelf en anderen zoals je bent. Om dat te realiseren is het belangrijk dat je jezelf ziet. Helemaal. Dat betekent: kijken naar die delen in jezelf die je graag ziet èn naar de delen die je minder graag ziet. Dat alles er mag zijn. En dat dat oké is.

Heb je een diep verlangen je te manifesteren? Meer vanuit het gevoel dat het voor je klopt? Puur, vanuit jezelf en niet omdat die ander dat van jou verwacht. Heb je het gevoel dat er méér in je zit dan eruit komt? In hoeverre mag je van jezelf zijn wie je wezenlijk bent?

Waarom in het bos?
Wandelen In het bos ervaren veel mensen als prettig. Ik vind het ook heerlijk. Dat komt doordat je je in de natuur kunt spiegelen. De bomen, de takken, de wind, de zon; ze mogen zijn zoals ze zijn en het is oké. Zelfs méér dan oké. Het is prachtig. Je voelt je er puur. Wandelen in het bos maakt dat je snel dichtbij jezelf kan komen. Daar mag je zijn wie je in essentie bent. Normen, waarden, overtuigingen, verwachtingen, het lijkt of ze in het bos gezuiverd worden. Als in een spiegel kun je gemakkelijker naar je innerlijke zelf kijken, zonder oordeel.

Lopen, en een pas op de plaats
Lopen, in beweging zijn, daarmee kom je letterlijk vooruit. Nieuwe inzichten krijgen, doelen verwezenlijken, stappen zetten. Veranderingen aangaan, nieuwe ervaringen voelen, het maakt dat we leven. Dat we ons ontwikkelen. Vaak gaat dit proces gemakkelijk en vanzelf.

Soms kun je het gevoel hebben dat je niet voldoende in beweging bent. Dat er een hindernis op je pad ligt, waarvan je niet goed weet hoe je die hindernis moet nemen. Of dat je veel in beweging bent, maar niet met de juiste focus.

Een pas op de plaats maken kan ook belangrijk zijn. Letterlijk stoppen met lopen of gewoon gaan zitten. Een pas op de plaats wordt vaak als stilstaan gezien. Stilstaan heeft in ons leven vaak een negatieve associatie. Terwijl een pas op de plaats juist maakt dat we weer verder kunnen. Met een pas op de plaats neem je ruimte om te kijken waar je precies mee bezig bent. Je kunt je aandacht beter naar binnen richten en ontdekken wat zich daar afspeelt. Vaak is er iets in je wat jouw aandacht vraagt. Op het moment dat je een pas op de plaats maakt kun je daar aandacht aan geven. Mijn ervaring is dat het vaak nieuwe inzichten oplevert en dat het energie geeft. Mijn hart gaat van een nieuw inzicht sneller kloppen en mijn handen en voeten van kriebelen. Ik kom ervan in beweging.

Samen wandelen in het bos
Onderweg en tijdens jouw proces kun je van alles tegenkomen. Het vergt moed om moeilijke situaties aan te kijken, die je spannend vindt of liever niet wilt zien. Je kunt in aanraking komen met oude pijn en verdriet dat nog in je zit. Je krijgt inzicht in hoe je in het leven staat. Het kan een helend effect hebben en een ingang bieden om vanuit een ander perspectief naar jezelf te kijken. Ik luister, stel vragen en deel eigen ervaringen met je. Ik doe dat op een intuïtieve manier en gebruik de natuur als metafoor. Zacht, vanuit mijn gevoel en vanuit mijn hart, maar natuurlijk niet zonder mijn (boeren)verstand.

Vertrekpunt
Bij een inzichtswandeling beginnen we meteen te lopen.

Neem contact met me op als je vragen hebt of om je aan te melden.