Het licht in mij: zaterdag 2 dec

Het naarste gevoel ervaar ik als ik geen uitweg zie. Als ik het gevoel heb vast te zitten, in een donkere tunnel zonder uitzicht. Soms weet ik het gewoon even niet. Daarom ben ik dan zo blij met een inzicht. Dat is dan een uitweg, een manier om verder te kunnen.

Ik wil me eigenlijk altijd graag verder ontwikkelen in dit leven. Ik weet niet waar dat vandaan komt. Die hunkering naar groei, naar ontwikkeling en het steeds weer een betere versie van mezelf willen worden. Ergens diep in mij wil ik liefde voelen, liefde zijn en liefde geven.

Het is niet voor niets dat mijn praktijk ‘InzichtPresent’ heet. Het is een cadeautje (presentje) als ik in het nu (the present) mezelf weer zie, mezelf kan laten zien (presenteren) met een inzicht.

Ik besef dat het ook een voorrecht is om aan mijn ontwikkeling te kunnen werken. Ik heb tijd, ik ben gezond en ben opgegroeid in een veilige wereld. En toch is het ook een keuze.

Mijn verlangen en wens is dat iedereen in de hele wereld bereid is het licht in zichzelf te leren zien. De liefde voor jezelf. Heling. Het is namelijk al aanwezig. Het is er gewoon. Alleen moet je er wel contact mee maken.

Het licht ben je dus zelf, maar niet altijd kun je er contact mee maken. Opvoeding, overtuigingen, angst of negatieve energie kunnen een waas veroorzaken waardoor het licht niet goed zichtbaar en niet voelbaar is.

Mijn moeder zei vroeger al: ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’.

Helaas zag zij zelf geen uitweg en heeft ze op 40 jarige leeftijd haar leven beëindigd. Zo jammer. Ik had haar destijds mooie inzichten gegund om verder te kunnen.

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Zo waar, vind ik. Zeker in deze tijd. Maar ook zo moeilijk. Want het begint met jezelf te zien. Bereid zijn om naar binnen te gaan. Moedig zijn. Voelen wat er gevoeld wil worden. Alle emoties door je lijf laten gaan, schuldgevoel aankijken, niet projecteren naar anderen, verantwoordelijkheid nemen. Dit alles steeds met heel veel mildheid naar jezelf (ook moeilijk). Kleine stapjes maken, het ongeduld voelen en alle emoties er laten zijn, die dát weer teweegbrengen, zoals boosheid, verdriet en pijn.

Pfoe…heel vermoeiend soms. Dat is het zeker. Maar dan op een dag…eens komt er een dag dat je contact maakt met die warme bron. Liefde wordt voelbaar. Je maakt contact met het licht dat je zelf bent. En als je die weg kent, kun je er altijd weer naar terug.

Op zaterdag 2 december 2023 verzorg ik een SoulCollage-workshop met thema; ‘het licht in mij’. Zin om jouw licht te laten schijnen? Je bent van harte welkom. Kijk hier voor contact met mij of aanmelden.