Heling

Soms vraag ik me af wat de kern is van mijn werk. Wat wil ik neerzetten in de wereld? Wat is de essentie? Wat is mijn essentie?

In het komende blog ‘het licht in jezelf’  schrijf dat ik dat ik steeds een betere versie van mezelf wil zijn. Ik wil mezelf ont-wikkelen en persoonlijk groeien. Eigenlijk wil ik gewoon heel worden of heel zijn.

Ik wil graag voelen dat alles oké is. Zonder schuldgevoelens, zonder angst, zonder ongeduld, zonder frustratie, zonder boosheid etc. etc. Maar zo werkt het niet. Heelheid betekent juist dat alle gevoelens er mogen zijn. Omdat emoties deel van je zijn. Ze horen erbij, ze horen bij jou.  Als je emoties er niet mogen zijn, dan wijs je in feite een deel van jezelf af. Een deel van je mag er niet zijn. Je bent dan niet heel.

Heling voel je als alles er mag zijn. Al je mooie én lelijke kanten. Maar… hier begint het oordeel al. Mooi en lelijk. We kleuren onze gevoelens in goed en niet goed. Wat nu als we niet oordelen? Het oordeel loslaten en gaan voelen? Veel mensen zijn er bang voor om te voelen. Bang om hun ‘donkere kant’ in de ogen te moeten kijken. Maar wat als je donker vervangt door ‘heler’ of ‘menselijk’. En wat als je met meer mildheid leert kijken? Zonder oordeel? Wat gebeurt er dan?

Heling is ook de bereidheid om contact te willen maken met de heling-energie die al aanwezig is in je. Heling-energie maakt dat je kunt voelen wat goed voor je is. Je kent het vast:

  • de eerste lentezon voelen als warmte op je huid
  • de ontroering door een teder gebaar van een kind
  • een opgeruimd gevoel als je iets hebt schoongemaakt
  • het cadeautje dat je ontvangt als je naar je intuïtie hebt geluisterd

Zoals ik zei; heling zit al in ons. We hebben het van nature in ons. Dus we kunnen het onszelf geven, deze mildheid. Contact maken met je hart, het licht, je bron, geef het maar een naam. Het gaat om de liefde voor jezelf in wie je heel-emaal bent. Dat is de essentie. Dat is mijn essentie. Een leven lang leren en helen 🙂

Je doet het zelf, maar het hoeft niet alleen. Doe je mee met een workshop, een inzichtswandeling, een healing of een reading om te helen? Je bent van harte welkom!