Kerst met de verboden vrouw

Mijn kerst stond in het teken van mannelijke en vrouwelijke energie. En dan met name de mannelijke. Het begon met een heftige confrontatie.

Uitgerekend op kerstavond leek het even dat mijn lief mij compleet vergeten was, zo druk was hij bezig met zijn eigen kerstboodschappen. Hij deed gewoon zijn eigen ding en had het niet eens in de gaten. Ik had het nakijken en was compleet van slag.

Wat overkwam mij eigenlijk? Ik werd geconfronteerd met mijn gebrek aan mannelijke energie. Die gaat ondermeer over grenzen stellen, je eigen individu omarmen en jezelf los zien van de ander. Vrouwelijke energie gaat ondermeer over empathisch vermogen, je kunnen verbinden met anderen en het vertonen van sociaal aangepast gedrag.
Iedereen heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. Vrouwen hebben meestal meer vrouwelijke en mannen meer mannelijke. De kunst is hier een goede balans in te vinden.

Grenzen stellen, mezelf omarmen en boosheid uiten: waarom vind ik dat zo moeilijk? Ik ging bij mezelf te rade. En dit gebeurde:

Na de confrontatie liet ik toe wat ik voelde. Zonder oordeel naar mezelf of de ander; dat wat er was mocht er zijn. En toeval of niet: mijn blik viel op het boek “De verboden vrouw spreekt” van Pamela Kribbe. Daar stond precies wat ik nodig had: die balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie vinden.
Daardoor leerde ik mijzelf toe te staan ook ‘mijn eigen ding te doen’: me losmaken terwijl ik wilde verbinden. Verbinden, één willen zijn, is typisch vrouwelijk. Me los maken, voor mezelf gaan staan, een individu zijn, dat is typisch mannelijk, en dat had ik die avond nodig.

Met dank aan het universum, dat mij de ervaringen bracht waardoor het antwoord zich openbaarde. En daar hoort ook mijn lief bij.

Ik kan je “De verboden vrouw spreekt” van Pamela Kribbe aanraden als je meer balans wilt krijgen in je mannelijke en je vrouwelijke energie.