Nieuwsbrief mei 2021

Jongeren gaan anders kijken, mijn moeder, compassie

Hallo Inzichtontwikkelaar!

Onze wereld wordt gelukkig weer wat groter – ook al wil de zon nog niet zo erg meedoen. Kun je wat inspiratie gebruiken om je innerlijke zon te laten schijnen? Vast wel.

SoulCollage met jongeren: “Je gaat anders naar dingen kijken”

Zou zo’n workshop iets zijn voor je dochter (of zoon!) of voor leerlingen in je klas? De eerste keer dat ik het met hen deed ging het prima. Ik zou het leuk vinden als je daarover contact met me opneemt. Lees mijn verslag.

Inzicht over mezelf (en mijn moeder)

Een stuk lichter ga ik door het leven nu ik wat ballast van mijn schouders heb kunnen laten vallen door een geweldig inzicht – namelijk dat de onzekerheid, die destijds mijn moeder fataal werd, nu voor mij, ondanks dat, positief werkt. Lees erover.

Compassie met jezelf

Hoe kom je tot zo’n inzicht? Dat gaat niet vanzelf. Er is van alles nodig, en het belangrijkste is de compassie die je met jezelf moet kunnen hebben. Je kunt het zelf, of ik help je erbij. Lees meer…

Activiteiten

Mei

Juni

Juli

Zie verder de agenda

Inzichtpresentje

Het verleden niet vergeten, is de toekomst begrijpen.
– Japans gezegde

De Japanse uitdrukking onkochishin houdt in dat je nieuwe inzichten opdoet door terug te kijken op je verleden. Maar achterom kijken is niet het belangrijkste – het is niet de bedoeling dat je obsessief gaat piekeren over dingen die je toch niet kunt veranderen. Nee, het sentiment achter onkochishin zit erin dat het oproept om in actie te komen. Het gaat over ‘nieuw’, om de vraag welke lessen je hebt geleerd die je met je mee kunt nemen de toekomst in, en om de veranderingen en inzichten die zich daarbij aandienen. Hoe kun je leren van het verleden om je toekomst te begrijpen?

Uit: Kijken door de ogen van een ander, de Japanse kunst van compassie. Door Erin Niimi Longhurst, 2020. Een prachtig boek, vind ik.

Heb het goed met jezelf!
Hartelijke groet,
Catharina