Over Catharina

Ik ben Catharina Janssen, geboren in 1965 in een klein plaatsje in Noord Limburg. Ik heb een zoon en een dochter.
In 2015 heb ik InzichtPresent, mijn ontwikkelatelier voor inzicht en intuïtie, in de wereld gezet. Als kind wist ik al dat ik zoiets wilde. Twee dingen zorgden ervoor dat ik het nu pas kan realiseren.

Het eerste is dat ik lang met illusies heb geleefd (en soms betrap ik me er nog op…). Ik gebruikte overlevingsstrategieën die mij als kind hebben gered, maar waar ik later veel last van kreeg. Ik had mezelf geleerd niet te voelen omdat het te pijnlijk was.

Het tweede is dat ik prikkels van buiten en van binnenuit vaak als overweldigend ervaar. Het is voor mij lastig om energieën van anderen en mijzelf gescheiden te houden en om de energie evenwichtig te verdelen over de dag. In 2012 heb ik de stap genomen om te stoppen met mijn betaalde functie. Dat gaf mij ruim baan om te voelen wat ik werkelijk wilde wat betreft professioneel werk.

Al eerder, tijdens een proefles bij het Centrum voor Leven en Intuïtie in Utrecht in 1999, werd mij duidelijk dat ik maar één ding wilde: de weg terugvinden naar mezelf.

Een proces, stap voor stap en met veel geduld, waarin ik heb leren voelen om uiteindelijk de verbinding te kunnen maken met mijn hart.

Anderen helpen

Met InzichtPresent wil ik graag anderen helpen om die verbinding ook in zichzelf te kunnen leggen. Ik voel me steeds meer bestemd in wat ik doe en wie ik ben. Ik ervaar het als een groot cadeau en voel me dankbaar dat ik met InzichtPresent mag doen wat ik graag doe: facilitator, leraar bij Intuïtief Traject Nijmegen, inspirator en levensgenieter zijn.

Wat vind ik belangrijk?

Ik vind het belangrijk dat je je eigen kompas volgt. Dat je doet wat goed voelt. Dat je los komt van eigen vaste overtuigingen, en meningen of oordelen van anderen. Met aandacht voor jezelf. Je hebt een zonnige kant en een schaduwkant. Dat samen maakt je een compleet mens. Deze complete mens ervaren en accepteren kan een lastig proces zijn, maar ook heel mooi.

Ik zie zelfkennis als basis, om van daaruit stappen te zetten die voor jou goed zijn. Ik wil je graag begeleiden tijdens dit proces. Dit geeft je uiteindelijk een meer bestemd gevoel.

Ik doe dit op een zachte, liefdevolle manier. Ik creëer een veilige sfeer. Ik geloof niet in goed of fout. Ik geloof wel in wat er is, op dit moment. Dat te ervaren opent deuren en nieuw inzicht. Ik hou er van om je te helpen deze ‘ballast’ op te ruimen zodat je bij je eigen ‘weten’ komt. Want alle antwoorden zitten in jezelf! Daar ben ik van overtuigd. Ik wil graag dat het je lukt, om in compassie met jezelf, jezelf aan te kijken als je iets wilt veranderen. Want als je kunt zijn wie je bent, kun je worden wie je wilt zijn.

Wat heb ik jou te bieden?

Een laagdrempelige en veilige omgeving waar je helemaal mag zijn wie je bent. Interesse in wie jij bent en in jouw proces. Een gelijkwaardige relatie, waarin ik ook mezelf laat zien. Een sfeer waarin jij de ruimte voelt om te kunnen ontwikkelen in een tempo dat bij jou past. Een inspirerende (werk)ruimte o.a. in de natuur. En humor en zelfspot om te kunnen relativeren.