Nieuwsbrief mei 2023

Mijn verhaal – verlaat verdriet – meditatie

Hallo Inzichtontwikkelaar!

Zichtbaar voor jezelf – in hoeverre ben jij dat? Ik vond dat lange tijd moeilijk.

Mijn verhaal

Ik verloor mijn moeder toen ik twaalf was. Lange tijd sprak ik er amper over. Terwijl het overlijden van mijn moeder als een rode draad door mijn leven loopt. Het houdt me vaak bezig. Voor de buitenwereld leefde ik lang in de overlevingsstand ‘flink zijn en niet zielig doen’. Ik gaf er geen ruimte aan, en dat voelt niet meer goed. Het is tenslotte een belangrijk deel van mij.

Zichtbaar zijn voor jezelf en je omgeving, dat kan best lastig zijn. Zeker als het gaat over dingen die je eigenlijk verborgen wil houden. Totdat je voelt dat het aandacht nodig heeft. Vooral van jezelf. En dan wil het de wereld in.

Maar hoe dan? Hoort dit wel in een nieuwsbrief? Ben ik niet teveel met mezelf bezig? Is dit wel professioneel? Stel ik me niet te kwetsbaar op? Wat heb jij als lezer hieraan? Allemaal vragen die bij me opkwamen tijdens het schrijven van deze nieuwsbrief.

Lees hier mijn verhaal.

Verlaat verdriet

Ik ging ook in gesprek met Titia Liese van Verlaat Verdriet over een eventuele samenwerking. Titia werkt al ongeveer haar hele leven met mensen met jong ouderverlies. Ze heeft veel ervaring en kennis opgedaan met deze doelgroep.  Op haar website www.verlaatverdriet.nu kun je lezen en zien over deze, in haar ogen, specifieke vorm van rouw.

Lees hier wat ik schreef over mijn verlaat-verdriet. Ik wil mensen met jong ouderverlies graag helpen bij hun verlate rouwproces. Dat doe ik door inzichtswandelingen en op 2 juli verzorg ik een speciale workshops SoulCollage® voor verlaat-verdrieters.

Weerstand en genegenheid

Om met je verleden in het reine te komen is vooral heling nodig. Heling bereik je als je jezelf helemaal kunt zien. Dus ook de kanten die je liever niet van jezelf ziet. We kennen allemaal wel ‘projectie’. Het probleem buiten jezelf neerleggen om je eigen deel niet te hoeven zien. Helaas herken ik dat ook. Het heeft me niet veel goeds gebracht. Ik heb besloten ermee te stoppen.

Je schaduwzijde aankijken gaat vaak gepaard met weerstand. Erkenning van die weerstand is een  belangrijke stap in de richting van heling. Met daarbij een flinke dosis genegenheid voor jezelf.

Lees meer over weerstand en over genegenheid.

Agenda

Mei

Juni

Juli

Zie verder de agenda; leuk als je meedoet!

InzichtPresentje

De simpelste dingen zijn vaak het moeilijkst. Gaan zitten bijvoorbeeld en zijn. Ik heb een geleide meditatie opgenomen, voor als je behoefte voelt om even uit de drukte te gaan en te zijn met wat er is.

Hartelijke groet,
Catharina