PRI

Past Reality Integration

Al jaren geleden ben ik ‘besmet geraakt’ met het PRI-virus.
PRI staat voor Past Reality Integration en is ontwikkeld door Ingeborg Bosch.
Het is een therapievorm, methode en levenswijze.

Waarom ben ik hier zo enthousiast over?

  • PRI werkt heel goed bij symptomen als neerslachtigheid, angst, onzekerheid, boosheid, stress en faalangst;
  • je kunt PRI heel goed zelf toepassen met behulp van de boeken van Ingeborg Bosch (je bent niet afhankelijk van een therapeut);
  • je begrijpt je kinderen beter en kunt ze gemakkelijker opvoeden;
  • met PRI ga je meer ten volle leven.

Voor mij is het belangrijk om de helaas heftige ‘bagage’ uit mijn jeugd niet dóór te geven aan mijn kinderen. Én ik vind het belangrijk om ten volle te kunnen leven.
Met deze methode lukt dat!

Heel in het kort komt de methode hierop neer.

In ons leven worden we weleens getriggerd door iets; Ingeborg Bosch noemt dit een symbool. Dat maakt dat we ons ineens anders voelen: boos, geïrriteerd, angstig, waardeloos, of we merken dat we wel heel erg ons best aan het doen zijn om te voldoen aan verwachtingen.

Dat symbool is verbonden aan iets dat we als kind hebben meegemaakt. Er was toen een behoefte waaraan niet voldaan werd. Dat kan iets groots zijn, maar ook iets kleins. Dit symbool brengt ons direct in ons kind-bewustzijn zonder dat we dat in de gaten hebben. Omdat we als kind afhankelijk waren en geen besef van tijd hadden, konden we niks doen. Deze pijnlijke situatie hebben we ontkend en verdrongen om te overleven. Dat werkte toen.

Maar nu zijn we volwassen en kunnen we keuzes maken. Echter ons emotionele brein werkt nog als vroeger: we gebruiken onze boosheid, angst, ons negatief zelfbeeld, onze onrealistische verwachtingen, etcetera, nog steeds om de oude pijn niet te hoeven voelen.
Deze gevoelens zijn afweren geworden die ons nú beperken in ons leven.
Door ons bewust te worden van hoe dit proces werkt gaan we beseffen dat de onvervulde behoefte niet nú plaatsvindt. Dat is al lang geleden gebeurd en kunnen we niet meer goed maken. Helaas.

Maar…het goede nieuws is:

Door contact te maken met de oude pijn kan de afweer ontmanteld worden. We gaan beseffen dat we volwassen mensen zijn en zelf keuzes kunnen maken en zo komen we terug in ons volwassen-bewustzijn. We voelen ons niet langer afhankelijk en machteloos.

We hebben onszelf bevrijd van belemmeringen die ons verhinderen om voluit te leven!

PRI is geen gemakkelijke methode om zelf toe te passen. Het kan met behulp van de boeken van Ingeborg Bosch, waarin zij stap voor stap uitlegt hoe ermee te werken.

Wil je graag begeleiding bij zelfonderzoek of een sessie PRI met mij doen, dan kan dat.

Ben je geïnteresseerd? Of eerst nader overleg? Neem vrijblijvend contact met me op.

En lees meer over PRI